در برقراری داربست ساختمانی، لازم است که به نکات ایمنی توجه ویژهای داشتهباشید؛ زیرا در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی، ممکن است برای کارگران در حال کار و مردمی که از پایین داربست تردد میکنند، اتفاقات جبرانناپذیری رخ دهد.
- تراز کردن میلههای داربست: اطمینان داشتن از اینکه پایههای عمودی و لولههای افقی در پایینترین سطح خود کاملا تراز هستند، از اهمیت زیادی برخوردار است. ضرب المثل معروف «خشت اول گر نهد معمار کج …» در اینجا کاملا صدق میکند.
- رعایت فاصلهی استاندارد بین میلههای عمودی: معمولا در بین مجریان داربست، زیاد پیش میآید که فاصلهی بین دو میلهی عمودی را بیش از حد استاندارد در نظر میگیرند تا کار با سرعت بیشتری انجام شود. اما این کار به صورت مستقیم در کاهش امنیت اسکت داربست تاثیر خواهد گذاشت.
- استفاده از توری سیمی یا پلاستیکی برای امنیت عابرین: در صورتی که ارتقاع داربست از ۴٫۵ متر بیشتر باشد، باید با استفاده از توری سیمی یا پلاستیکی برای عابرین جان پناه تامین کرد. حداقل عرض مورد قبول برای جان پناه توری ۱٫۵ متر است.
- استفاده از مهارهای کافی برای قفل کردن داربست به سازه: برای مهار کردن داربست روی ساختمان، از لولههای کوتاهی به نام قید استفاده میشود. بین قیدها باید یک فاصلهی استاندارد رعایت شود و در صورت عدم رعایت تمام یا بخشی از این استاندارد، میتوانید از مجری شکایت کنید.