داربستها ابزاری ضروری برای صنعت ساخت و ساز هستند. با وجود جرثقیلهای سنگین و نردبانهای قابل تنظیم، استفاده از آنها میسر شده است. نوع فلزی آنها دارای محدودیت ارتفاع نیستند و برای آجر گذاری، گچکاری دیوار، نصب پنجرهها و همه چیز لازم برای تکمیل قسمت بیرونی و گاهی اوقات داخل یک ساختمان استفاده می شوند.
ویژگی های داربست فلزی
قطر لوله های داربست های فلزی که از جنس فولاد هستند ۵ سانتی متر و کمترین میزان ضخامت آن ها ۴ میلی متر می باشد. داربست های فلزی با بست هایی که مخصوص داربست می باشند، سرهم گردیده و نصب می شوند. با نصب داربست به وسیله بست ها، در یک زمان کوتاه می توانید یک داربست محکم و ثابت که برای کار در ارتفاع برای کارگران مناسب می باشد، بسازید. داربست فلزی باید به نحوه مناسب و درستی به دیواره های ساختمانی که کار بر روی آن انجام می شود، مهار شود تا از واژگون شدن آن جلوگیری شود. فاصله بین دو مهار باید حداکثر ۶ متر باشد. لوارم و اجزایی که برای نصب داربست استفاده می شوند موارد زیر می باشند:
میله شکاف دار برای اتصال: از این میله برای طولانی نمودن دو لوله فلزی داربست استفاده می شود.
بست برای لوله های افقی: از این بست برای بستن دو لوله افقی با زاویه ۹۰ درجه نسبت به یکدیگر استفاده می شود.
پایه قابل تنظیم: این پایه به دیواره داخلی قسمت پایین لوله متصل می شود و با استفاده از آن می توان ارتفاع داربست را تنظیم نمود.
صفحه زیر ستون: این صفحه به شکل مربع بوده و پایه دار می باشد که هدف از نصب آن، توزیع کردن بار از بخش پایینی ستون روی تکیه گاهی که استفاده می شود، می باشد.
مزایای نصب داربست فلزی:
به داربست های فلزی، داربست یا سکوی پیش آمده هم می گویند زیرا این مدل از داربست ها مانند سکو از سطح دیواره ساختمان بیرون می زنند. به این دلیل که اتکای اینگونه داربست ها به دیواره های ساختمان می باشد، در جاهایی که به دلیل شرایط مکان، امکان نصب داربست های معمولی وجود ندارد یا بسیار پر هزینه است، گزینه مناسبی محسوب می شوند. نصب کردن و جداسازی آنها به دیواره ساختمان نیز توسط جرثقیل انجام می شود. همین امر باعث می شودکه نصب داربست فلزی در صرفه جویی مصالح مورد نیاز برای داربست بسیار تاثیر گذار باشد.